BELGISCHE FEDERATIE DER BRAND­STOFFEN­HANDELAARS

Zoek een brandstoffenhandelaar

in gemeente


in gemeente

In diverse media werd onlangs gewag gemaakt van een mogelijke verhoging van de accijnzen op diesel. Dit zou althans een van de maatregelen zijn die op tafel ligt van de onderhandelaars voor een nieuwe federale regering.  Of deze maatregel effectief zal leiden tot bijkomende inkomsten voor de Schatkist, is maar zeer de vraag. De ervaring in Nederland leert immers dat een accijnsverhoging op diesel leidt tot een significante daling van de accijnsontvangsten ... 

In september organiseert Brafco een ADR-cursus vloeibare brandstoffen (categorie IV).

Deze cursus is geschikt voor zowel chauffeurs die hun ADR-getuigschrift willen hernieuwen als cursisten die nog geen ADR-getuigschrift bezitten.

Volgens Atos Worldline zouden de betaalproblemen met kredietkaarten opgelost zijn. Sinds gisterennamiddag was het niet meer mogelijk om te betalen met Visa of MasterCard. Kleine storingen zijn evenwel nog niet uitgesloten.

Als het van distributienetbeheerder Eandis afhangt, worden elektriciteit en gas op het platteland straks duurder dan in de stad. De netbeheerders pleiten immers voor een nieuwe tariefstructuur, die rekening houdt met de bevolkingsdichtheid. En dus zou het duurder worden op het platteland dan in de stad.     

Als ondernemer actief in de handel en/of distributie van verwarmingsbrandstoffen, motorbrandstoffen en/of smeermiddelen, heeft u begin april een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan een van de “roadshows” die op verschillende plaatsen in het land aan boord van een schip worden georganiseerd.

Agenda opleidingen ADR

06 sep 2014
WILLEBROEK
In september 2014 organiseert Brafco een ADR-cursus vloeibare brandstoffen (categorie IV).
04 okt 2014
HOFSTADE
Brafco organiseert een ADR-vervolmakingscursus colli- + tankvervoer (categorie I en II).

Agenda opleidingen vakbekwaamheid

06 sep 2014
Brugge
Update wegcode & europees aanrijdingsformulier
20 sep 2014
Brugge
Ingrijpen bij brand voor vrachtwagenchauffeurs
22 sep 2014
Brugge
Schadepreventie & Ecodriving (*)
04 okt 2014
Herentals
E.H.B.O. & aanrijdingaangifte

Facebook

Twitter