Opleidingen

Als erkend opleidingsverstrekker (KMO-portefeuille / Chèques Formation) organiseren we op regelmatige basis (wettelijk verplichte) cursussen voor ondernemingen die actief zijn in de distributie en het vervoer van brandstoffen, zoals ADR-opleidingen voor chauffeurs en opleidingen vakbekwaamheid (code 95). Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor o.a. de vervolmakingscursussen voor ADR-veiligheidsadviseurs.

Hier vind je een overzicht van de komende opleidingen.

ADR-cursussen

Brafco organiseert zelf ADR-cursussen en werkt ook samen met erkende externe opleidingspartners. U kan bij ons terecht voor initiële en bijscholingsopleidingen voor zowel colli, tank als vloeibare brandstoffen. De eerstvolgende ADR bijscholingscursus (categorie IV) zal plaatsvinden op 24 september en 1 oktober 2022 in Klein-Willebroek. Deze cursus kan ook als initiële ADR-opleiding gevolgd worden door chauffeurs die nog geen ADR-getuigschrift hebben of waarvan het getuigschrift vervallen is. Voor deze personen is een aanvullende praktijkopleiding van 4 uur voorzien, die zal doorgaan op 12 oktober 2022 in AntwerpenDeze initiële ADR-opleiding kan gratis gevolgd worden door chauffeurs met een rijbewijs C of CE die nog niet in de sector zijn tewerkgesteld.

De eerstvolgende algemene ADR-bijscholingscursus colli- en tankvervoer (categorie I + II) zal plaatsvinden op 10, 17 en 24 september 2022, eveneens in Klein-Willebroek.

Schrijf u hier in voor opleidingen

Code 95

De vakbekwaamheid – code 95 – is ondertussen een begrip. Chauffeurs met een rijbewijs C of CE moeten om de 5 jaar 5 erkende opleidingen van ten minste 7 uur (samen 35 kredieturen) hebben gevolgd om hun rijbewijs te verlengen. U kan bij Brafco terecht voor deze cursussen “vakbekwaamheid”. Brafco werkt hiervoor samen met erkende externe opleidingspartners. Deelnemers aan de opleidingsmodules ontvangen een getuigschrift van nascholing en 7 kredietpunten. Sinds de inwerkingtreding van het KB van 10 januari 2013 moeten de betrokken chauffeurs ten minste één module volgen in elk van de volgende 3 categorieën:

  1. Nascholing in rationeel rijden.
  2. Toepassing van de voorschriften.
  3. Gezondheid, verkeers- en milieuveiligheid, dienstverlening.

Schrijf u hier in voor opleidingen