Opleidingen

Als erkend opleidingsverstrekker (KMO-portefeuille / Chèques Formation) organiseren we op regelmatige basis (wettelijk verplichte) cursussen voor ondernemingen die actief zijn in de distributie en het vervoer van brandstoffen, zoals ADR-opleidingen voor chauffeurs en opleidingen vakbekwaamheid (code 95). Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor o.a. de vervolmakingscursussen voor ADR-veiligheidsadviseurs.

Hier vind je een overzicht van de komende opleidingen.

ADR-cursussen

Brafco organiseert zelf ADR-cursussen en werkt ook samen met erkende externe opleidingspartners. U kan bij ons terecht voor initiële en bijscholingsopleidingen voor zowel colli, tank als vloeibare brandstoffen. De eerstvolgende ADR bijscholingscursus (categorie IV) zal plaatsvinden op 21 september en 28 september 2024 in Jabbeke . Deze cursus kan ook als initiële ADR-opleiding gevolgd worden door chauffeurs die nog geen ADR-getuigschrift hebben of waarvan het getuigschrift vervallen is. Voor deze personen is een bijkomend praktijkopleiding van 4 uur voorzien, die zal doorgaan op 25 september 2024 in GentDeze initiële ADR-opleiding kan gratis gevolgd worden door chauffeurs met een rijbewijs C of CE die nog niet in de sector zijn tewerkgesteld.

De eerstvolgende algemene ADR-bijscholingscursus colli- en tankvervoer (categorie I + II) zal plaatsvinden op 12, 19 en 26 oktober 2024,  in Oudenaarde.

 

Schrijf u hier in voor opleidingen

Code 95

De vakbekwaamheid – code 95 – is ondertussen een begrip. Chauffeurs met een rijbewijs C of CE moeten om de 5 jaar 5 erkende opleidingen van ten minste 7 uur (samen 35 kredieturen) hebben gevolgd om hun rijbewijs te verlengen. U kan bij Brafco terecht voor deze cursussen “vakbekwaamheid”. Brafco werkt hiervoor samen met erkende externe opleidingspartners. Deelnemers aan de opleidingsmodules ontvangen een getuigschrift van nascholing en 7 kredietpunten. Sinds de inwerkingtreding van het KB van 10 januari 2013 moeten de betrokken chauffeurs ten minste één module volgen in elk van de volgende 3 categorieën:

  1. Nascholing in rationeel rijden.
  2. Toepassing van de voorschriften.
  3. Gezondheid, verkeers- en milieuveiligheid, dienstverlening.

Schrijf u hier in voor opleidingen