Bijsturing Programma-akkoord : gesprekken worden morgen (vrijdag) verdergezet

10 maart 2022
Vincent Orts

Onze eisen worden in overweging genomen, maar er is nog geen beslissing genomen...

Verwijzend naar het artikel “Brandstoffenhandelaars en pomphouders niet langer in staat maximumprijzen petroleumproducten te respecteren” d.d. 9 maart jl., melden we u dat de ondertekenaars van de Programmaovereenkomst op donderdag 10 maart diverse gesprekken hebben gevoerd om een oplossing te vinden voor het probleem van de huidige negatieve marges van  pomphouders en stookolieverdelers, die de facto verplicht zijn om met verlies te verkopen als zij de Programmaovereenkomst willen naleven.

de verschillende echo's die wij vandaag hebben gekregen, blijkt dat de verzuchtingen van de sector, die reeds vorige week de kat de bel aanbond,  eindelijk gehoor hebben gevonden. Vermits vandaag nog geen knopen zijn doorgehakt, wordt het overleg morgen (vrijdag 11 maart) verdergezet.

Laten we hopen dat deze onderhandelingen uiteindelijk zullen leiden tot een levensvatbare oplossing voor de distributiesector. Wij zullen u op de hoogte houden van wat naar wij hopen een "resultaat" zal zijn en geen "vooruitgang". Intussen hebben sommige pomphouders hun stations reeds gesloten en nemen sommige brandstoffenhandelaars geen bestellingen meer aan, met uitzondering van dépannages om de burger niet in de kou te laten.

Elke operator is vrij te beslissen zijn station al dan niet te sluiten of nog bestellingen te aanvaarden.