E-fuels zijn klimaatneutraal en kunnen rechtstreeks in conventionele verbrandingsmotoren worden gebruikt

1 juni 2022
Vincent Orts

Oproep aan de leden van het Europees Parlement

De eFuel Alliance, die instaat voor de promotie van synthetische brandstoffen op basis van hernieuwbare energiebronnen met als doel de bescherming van het klimaat, stuurt vandaag een video naar de leden van het Europees Parlement om hen bewust te maken van de noodzaak om open te blijven staan voor alle technologische oplossingen teneinde klimaatveranderingen  tegen te gaan.

De video duurt 2 minuten en kan hier worden bekeken.  In de video geeft de eFuel Alliance de leden van het Europees Parlement de volgende boodschap mee:

"De huidige trend gaat in de richting van een volledig elektrische strategie voor auto's en bestelwagens. Begrijpt u de gevolgen hiervan en bent u klaar om ze aan de volgende generatie uit te leggen? Hier is de oplossing: voer een kredietsysteem in dat CO2-besparingen van hernieuwbare brandstoffen voor nieuwe voertuigen omvat. Het is een kwestie van politieke wil, niet van beperkte technologische mogelijkheden: e-fuels zijn klimaatneutraal en kunnen rechtstreeks in conventionele verbrandingsmotoren worden gebruikt, naast elektrische voertuigen. E-fuels zijn zinvol voor auto's , daarom moet het Europees Parlement de klimaatverandering multidisciplinair en doeltreffender aanpakken door een kredietsysteem in te voeren."